Ons Verhaal

Vanuit Onze Wortels

Avastar is een familiebedrijf dat in 1994 werd opgericht door de familie Pleșca in hun geboorteplaats Roșcani, in het district Suceava – een schilderachtige streek in Boekovina, gelegen op het punt waar de rivieren Suceava en Siret samenkomen. „Wij hebben ons bedrijf opgebouwd met respect voor de fundamentele waarden van familie en lokale traditie. We geloven dat we, door wat we doen, de eenvoudige levensprincipes volgen van de nobele tradities die onze ouders ons hebben nagelaten.”

1994

We openden onze eerste productiefaciliteit, met afdelingen voor de slacht van runderen en varkens, evenals voor traditionele vleesbereidingen.

1996

Binnen twee jaar waren we een van de voorkeursleveranciers op de lokale markten van Suceava en Iași. Daarop werkten we aan uitbreidingsstrategieën naar regionale en nationale markten. Jaar na jaar breidden we onze activiteiten uit met bekende klanten uit zowel de retail- als industriële sector. Onze groei viel samen met de modernisering van de Roemeense voedingssector begin jaren 2000, met de opkomst van grote supermarktketens.

2000

In 2000 openden we onze eerste winkel in Pașcani, omdat we het belangrijk vonden om de eindklant beter te leren kennen en te begrijpen.

2008

Door de stijgende verkoopvolumes en hogere kwaliteitsnormen bouwden we in 2008 een nieuw, ultramodern slachthuis met de nieuwste technologie. Deze investering maakte deel uit van een groter project, mede gefinancierd via het Europese SAPARD-programma. Dankzij deze uitbreiding konden we onze productiecapaciteit vergroten en voldoen aan de strengste normen voor kwaliteit en voedselveiligheid.

2010

In 2010 behaalden we onze eerste Europese certificeringen: EN ISO 9001:2008 en EN ISO 22000:2005.

2013

Vanaf 2013 breidden we onze verkoopactiviteiten internationaal uit, met leveringen naar Hongarije en Hongkong. In datzelfde jaar behaalden we, om aan de eisen van buitenlandse markten te voldoen, onze eerste BRC-certificering (British Retail Consortium).

2014

We openden een nieuwe eenheid voor de verwerking van organen en bijproducten. Ook verhoogden we onze opslagcapaciteit met 200 ton door de bouw van nieuwe vriesmagazijnen.

2016

In 2016 behaalden we onze eerste IFS-certificering. We breidden onze exportactiviteiten verder uit met leveringen aan onder andere Servië, Polen, Griekenland, Nederland, Duitsland en Spanje.

2017

We bouwden een waterzuiveringsinstallatie die onze productieprocessen optimaliseerde en de impact op het milieu verminderde.

2020

Om onze betrokkenheid bij klanten te versterken, zijn we gestart met een omvangrijk investeringsproject om onze snij-, verpakkings- en opslagcapaciteit uit te breiden van 2.500 m² naar 5.000 m². Daarnaast bouwen we een eenheid voor de verwerking van dierlijke vetten.

2025

Onze Europese uitbreiding is in volle gang. We hebben nieuwe exportpartnerschappen voor rund- en lamsvlees gesloten in Nederland, Duitsland en Polen, en werken aan verdere ontwikkeling in andere landen in de regio.